ČAKRE - DELOVANJE IN ČIŠČENJE ČAKER - 7 ENERGETSKIH CENTROV

ČAKRE - DELOVANJE IN ČIŠČENJE ČAKER - 7 ENERGETSKIH CENTROV


V telesu imamo sedem glavnih čaker. Rečemo jim centri, ki obdelujejo in razpošiljajo energijo po energetskih kanalih po fizičnem telesu, ki ustrezajo v anatomski obliki naši hrbtenjači. Čakre se nahajajo v zaporedju me vrhom glave in začetkom hrbtenice, glavni kanal, ki povezuje čakre.

Vsako telo ima sedem osnovnih čaker, čez katere potekajo informacije raznih oblik. Čakre se med seboj razlikujejo po barvah in vibracijah. Treba je vedeti da so čakre med seboj povezane in sicer prva in šesta, druga in peta, tretja in četrta. 

Če niste vedeli naj omenim da imamo na telesu tudi pomožne čakre: na rokah in stopalih, konica prstov in kolenih, ter drugje, tudi med temi središči potuje energijska sila.


7 OSNOVNIH ČAKER - ENERGETSKIH CENTROV1. MULADHARA korenska čakra, krepi življensko energijo,povezanost z zemljo in moč uveljavljanja.

 Kristali: Jaspis, Granat, Rdeča korala

Rdeča barva


2. SVADHISTHANA sakralna, spolna čakra, vzpodbuja kreativnost, erotiko,tek in prebavo.

Kristali: Karneol, Citrin, Oranžen aventurin

Oranžna barva


3. MANIPURA solarni pleksus, sončni pletež, sprošča čustva, lajša depresije,uravnava egoizem


Kristali: Tigrovo oko, Jantar, Rumeni turkiz

Rumena barva

4. ANAHATA Srčna čakra, pospešuje ljubezen, sočutje, harmonijo in modrost.

Kristali: Rožnati Quartz, Zeleni Žad

Zelena barva


5. VISHUDHA grlena čakra, aktivira in pospešuje komunikacijo, samoizražanje, neodvisnost.


Kristali: Turkiz, Akvamarin

Svetlomodra barva


6. AJNA tretje oko, ponazarja intuicijo, moč duha, je centrala duše.


Kristali: Lapis, Lazuli, Ametist

Modra barva


7. SAHASRARA kronska čakra, stik z višjim jazom, krepi duhovno rast

Kristali: Ametist, Granat

Vijolična barvaČIŠČENJE ČAKER S POMOČJO KRISTALOV


Ko začutimo da nas obdajajo zdravstvene ali psihične težave, poiščemo čakro ki povzroča težave. Ko smo spoznali katera čakra nam nagaja damo kristal, ki ustreza čakri na določeno mesto, ter kaj kmalu bomo začutili vibracije kristala, ki na čakri odstranjuje negativno energijo, ki se lahko pojavi zaradi negativnih vplivov ( bolezen, stres, strah pred nečim ).Čiščenje čakre izvajamo na sledeči način: Najprej se sprostimo, ter umirimo. Osredotočimo se na določeno čakro in kmalu lahko zaznamo delovanje kristala, vedeti morate da delovanje traja tudi če ne čutite delovanja kristala.

Običajno se rezultati pokažejo kaj kmalu, predvsem čutimo to kot dobro in sproščeno telo, napolnjenost z energijo.  Sama terapija ponavadi traja do 20 minut, a tudi če se izvaja dlje škoditi ne more. 
Morda kot nasvet, najbolje je da se očistijo vse čakre naenkrat, tudi tiste ki niso negativno nastrojene, saj tako dobimo popolno ravnovesje celotnega uma in duha. 

Svetujem enkrat mesečno čiščenje.


ZA OSEBEN OBISK POKLIČITE 041/ 825 481 
Comments