NAPOVEDI ZA LETO 2010 VALTER ALEKS (Objava na cekin.si)

Nepremičnine nižje, brezposelni lažje do služb?


Ljubljana, 04.01.2010, 12:08 | U.B.

Kakšne so napovedi za (še vedno) aktualno krizo, kako resno se lahko bojimo za naše službe ter kako bo leto 2010 vplivalo na naše finančno stanje, smo vprašali znana slovenska vedeževalca.

Kaj nam bo prineslo leto 2010?

Dannyjeve napovedi so dobre in optimistične. Kot pravi, bo intuicija tokrat dobro delovala in čas za izobraževanje bo v letu 2010 več kot idealen. Brezposelnost se bo v letu 2010 rahlo zmanjševala in kupna moč na videz rasla. "Na splošno se lahko mnogi izmed vas podate na lov za bolj odgovornim ali pa višjim delovnim mestom. Marsikomu se bo uspelo izkopati iz finančnih težav in veliko lažje boste dobili delo kot do zdaj," še pravi in dodaja, da se lahko mirno podate v tveganje, saj bo novo leto vidno boljše za vsakovrstna poslovna vlaganja in splošne finančne zadeve. Predvidoma se bodo višje vrednotile tudi cene nepremičnin in na borzah se bodo manjša podjetja hitreje vzpenjala.

Nasprotno pa vedeževalec Valter Aleks pričakuje rahel padec cen na slovenskem trgu nepremičnin. Sredi leta pa se pričakuje ponoven dvig, zaradi česar bodo mnenja glede prihodnosti slovenskih nepremičnin zelo deljena. "Največ lahko pričakujemo v prvih petih mesecih, nato pa se stanje spremeni in cene nepremičnin se bodo začele ponovno gibati navzgor," je bil v svojih napovedih točen Valter Aleks.

V čem se napovedi za leto 2010 še razlikujejo in v čem se oba vedeževalca strinjata?


Cene nepremičnin nižje, brezposelni lažje do služb?

04.01.2010, 12:02 / U.B.

Leto 2010 bo za razliko od predhodnih, sploh če ga boste primerjali z letom 2008, prinašal s seboj več kot očitne spremembe predvsem na področju gospodarstva in financ, meni priznani slovenski vedeževalec.


Bomo v letu 2010 lažje prišli do nepremičnin?

Zagotovo vsakogar od nas zanima, kaj mu bo leto 2010 sploh prineslo. Bo prisotno še več finančnega gorja ali se bodo naše denarnice končno začele debeliti? Prav zato smo vprašali znana slovenska astrologa oziroma vedeževalca, Dannya in Valterja Aleksa, kaj nam bo leto 2010 prineslo. In kaj sta nam napovedala?

Ker je bilo tudi leto 2009 zaznamovano s finančno krizo, smo prvo vprašanje seveda namenili temu perečemu problemu. Po mnenju Valterja Aleksa recesije še ni konec, lahko pa govorimo o rahlem blagostanju, ki pa ne pokaže prave sigurnosti. Okrevanje naj bi bilo po njegovih napovedi nekoliko dolgotrajnejše. Pri okrevanju pa se bodo pokazale predvsem napake, ki lahko recesijo le še podaljšajo, še dodaja. V letu 2010 lahko tako pričakujemo manjše blažitve, nikakor pa ne popolnega pozitivnega stanja.

Danny podaja za leto 2010 še nekoliko bolj optimistično napoved, saj naj bi bile spremembe več kot očitne predvsem pri gospodarstvu, financah in tudi splošnem počutju. Po njegovih napovedih bo leto boljše za vsakovrstna poslovna vlaganja in splošne finančne zadeve. Pod to spadata tudi nakup in prodaja česar koli. Marsikomu se bo tako uspelo izkopati iz finančnih težav in veliko lažje bo vsakdo dobil delo. Meseci, ki bodo zelo naklonjeni intuiciji in splošnemu pridobivanju financ, so po njegovem mnenju julij, september in november, saj bodo to dobri meseci za vsakovrstna finančna vlaganja in borzo, bančništvo ter politiko tako v Sloveniji kot po svetu.

Glede bodočih donosnosti posameznih naložb je Valter Aleks bolj natančen, saj najvišje rasti vidi v Aziji ter delno v Rusiji, investitorsko zanimanje pa bodo v letu 2010 beležili tudi na Kitajskem. Valter Aleks pa še opozarja, da je nekaj pozornosti treba nameniti tudi Balkanu, saj ta sprva sicer ne bo beležil velikih donosov, se mu bo pa boljše godilo v drugi polovici leta.

"Cena nafte bo po svetu zbujala veliko ogorčenja, v prvi polovici leta največ, saj se bo ravno v tem kontekstu odpiralo veliko vprašanj. Lahko pričakujemo zvišanje cen, a naj omenim, da bo leto v velikem nihanju, saj se bo lahko dogajalo, da bodo cene v razmaku vihale z velikimi vzponi in padci," še dodaja Valter Aleks.

Valter Aleks
Najvišje donose lahko pričakujemo v Aziji, napoveduje Valter Aleks.

"Z novim letom prihaja novo dobro in seveda boljše obdobje predvsem za manjše podjetnike in drobno gospodarstvo. Tudi večji se bodo počasi pobirali od recesije in večji del tudi že priredili načrte za vnaprej. Za poslovnost in gospodarstvo v splošnem in borzništvo ter bančništvo bo leto 2010 pravo in lahko se mirno podate v riziko," pa optimistično napoveduje Danny.

Danny
Cene na borzah bodo praviloma rasle, napoveduje Danny. (Foto: E plus)

Čeprav naj bi leto 2010 veljalo za leto izboljšanja, pa Valter Aleks napoveduje propad oziroma polom na zelo znani borzi. Šlo bo za veliko prekrivanje podatkov, kar bo vzbujalo pozornost nad kontrolami in vodenjem posameznih stvari. V Sloveniji večjih težav ne bo, lahko pa računamo na nekaj odmevov, ki pa se bodo hitro polegli, a težko se bo pokazala dejanska slika, o čem se bo pravzaprav šlo. Čeprav bodo v Sloveniji na plan prišle na videz različne afere, bodo v ozadju enaka imena, kot so bila do sedaj. Drugačna pravila, isti igralci, bi lahko rekli.

Danny še dodaja, da se bo brezposelnost v letu 2010 rahlo zmanjševala in kupna moč bo na videz rasla, javni dolg pa se še ne bo začel zmanjševati. Podobnega mnenja je tudi Valter Aleks, saj napoveduje, da se stanje brezposelnosti ne bo ravno drastično umirilo, a vseeno bomo lahko govorili o majhnem popravku.

Predvidoma pa se bodo poleg borz višje vrednotile tudi cene nepremičnin, še dodaja Danny. Nasprotno pa Valter Aleks pričakuje rahel padec cen nepremičnin na slovenskem tržišču. Znotraj leta pa se pričakuje ponoven dvig, zaradi česar bodo mnenja o prihodnosti slovenskih nepremičnin zelo deljena. "Največ lahko pričakujemo v prvih petih mesecih, nato pa se stanje spremeni in cene nepremičnin se bodo začele ponovno gibati navzgor," je v svojih napovedih točen Valter Aleks. Kljub opozorilom in težkemu pridobivanju posojil, pa se cene slovenskih nepremičnin na koncu leta vseeno ne bodo bistveno spremenile, tako da bomo težko govorili o kakšnih drastičnih padcih ali rasteh, še dodaja Valter Aleks.

Vir:
cekin.si, 24ur.com, pop tv, proplus d.o.o.

 
na cekinu: http://cekin.si/clanek/davki/nepremicnine-nizje-brezposelni-lazje-do-sluzb.html
Comments